Remontni radovi privedeni kraju

Remontni radovi na postrojenju TE Gacko bliže se kraju, a prva potpala može se očekivati u nedjelju 23. juna ili u noći između nedjelje i ponedeljka, potvrdio nam je rukovodilac TE  „Gacko“ Dragan Pušara.

„Generalno smatramo da je remont kvalitetno urađen i očekujemo stabilan rad Termoelektrane u narednom periodu“, kaže Pušara.

Remontni radovi su počeli 1. aprila, a obim poslova je bio veliki jer su umjesto kapitalnog remonta 2017.godine rađeni godišnji remonti, zbog čega je blok knjižio veći broj zastoja u radu. Za nekoliko mjeseci trebali bi stići i izvještaji i labaratorijske analize kada je u pitanju razvoj i dalja strategija bloka, a sa svih kritičnih mjesta prvenstveno kada je u pitanju stanje metala, paravoda turbine i cijevnog sistema uzeti su uzorci.

Najprije je urađena demontaža opreme, defektizacija svih segmenata, a potom je izvršena sanacija uočenih nedostataka. Na sreću nije bilo problema koji se nisu mogli riješiti sa postojećim firmama i kapacitetima.

Pušara ističe da je obim poslova bio povećan  i to u djelu turbinskog postrojenja i turbo agregata.Povećanje poslova nije se odrazilo na planiranu sumu remontnih radova od 18, 5 miliona maraka.