Руски ансамбл „Јуност“ у понедељак 24. јуна наступа у Гацку

Најављени вечерашњи концерт Ансамбла „ЈУНОСТ“  на платоу испред новог храма Свете Тројице у 19.00 часова . У случају кише  концерт ће се одржати у Дому Културе у истом термину !У наставку вечери отварање изложбе икона „АГИОС“ у Дому културе!!

Руски ансамбл „Јуност“ у понедељак 24.јуна наступа у Гацку

Као што смо и најавили ових дана „Културно спортско љето“ у организацији Културно спортског центра  обиловаће низом догађаја који ће  засигурно привући пажњу наших суграђана. Другог дана Празника Свете Тројице, 24.06. у понедељак , на платоу испред  Новог храма Св. Тројице  у 19 .00 часова наступиће  Народни омладински ансамбл игре „Јуност“ из руског града  Новомосковска. Ансамбл је основан 1976. као ансамбл народног и естрадног плеса.  Вођа ансамбла Анатолиј Дмитријевић САЗОНОВ, је за вишедеценијски рад одликован Медаљом Ордена „За заслуге пред Отаџбином“ I реда. Ансамбл је наступао широм Русије и у бројним земљама свијета. Ансамбл „Јуност“ баштини традицију руског фолклорног плеса  и модерног плеса у више варијација. На програму за понедељак вече су руске народне игре и песме.

У наставку вечери  од 20.30 у Галеријском простору Дома Културе у Гацку биће уприличено отварање изложбе икона „АГИОС“  ауторке Петре Коснић из Београда.Петра Коснић је завршила Accademia де lLusso Милано, а након тога и Академију СПЦ за уметности конзервацију. Паралелно је студирала Православни богословски факултет Универзитета у Београду гд‌је је завршила основне и мастер студије. Тренутно је на докторским студијама Православног богословског факултета Универзитета у Београду на катедри за литургику.

Изложбу Агиос чини 21 икона, које ће љубитељи умјетности и иконописа моћи да погледају у наредних мјесец дана.