Саопштење ОО СДС-а поводом заједничке изјаве политичких странака

Српска демократска странка, Општински одбор Гацко, поздравља потписивање Заједничке изјаве од стране свих политичких парламентарних партија у општини Гацко а поводом физичког напада на одборника у Скупштини општине Гацко Сава Старовића.

Такође желимо да истакнемо спремност Савеза независних социјалдемократа да прихвате наш позив и отворимо разговоре на ову тему те да на високом нивоу културе дијалога нађемо компромисна рјешења и усагласимо коначан приједлог Заједничке изјаве.

Свакако, користимо прилику да поздравимо конструктиван приступ Партије демократског прогреса, Демократског народног савеза и Социјалистичке партије Српске у разговорима које смо водили у претходним данима. Наравно, захвални смо и на сарадњи са Демократским покретом – Демос и Првом српском демократском странком и на њиховом доприносу који су дали иницијативи коју је у протеклим данима водио Општински одбор СДС Гацко.

Сматрамо да смо сви заједно постигли висок степен разумијевања и политичке толеранције најоштрије осуђујући напад на одборника у Скупштини општине Гацко Сава Старовића, који се догодио као посљедица расправе на протеклој сједници локалног парламента.

Слобода мишљења као и слобода говора у јавном простору не смију да буду повод за физичке нападе на изабране представнике народа. Цијенимо да је свакако добра порука што смо осудили све немиле догађаје у протеклим годинама који су на било који начин имали за посљедицу стварање увреда и било којих облика покушаја девалвирања појединих личности у нашем друштвено политичком животу.

Још једном истичемо задовољство што су све политичке партије прихватиле позив Српске демократске странке да отворимо један конструктиван дијалог  како да стварамо претпоставке амбијента добрих и нормализованих међуљудских односа који су основа за напредно и просперитетно друштво.“