Саопштење Полицијске управе Требиње

Лице иницијала С.Г. се сумњичи да је изазвало нестанак воде у Гацку 12. фебруара 2023. године

Полицијској станици Гацко је 13. фебруара 2023. године, из ЈП „Водовод“ а.д. Гацко пријављено да је на изворишту „Вратло“, испод водозахвата проваљено у шахт којом приликом је завијен вентил на главној напојној цијеви којом се напајају базени који се налазе испод града и да је то разлог за нестанак воде у Гацку који се догодио дан раније.

Одмах након пријаве на лицу мјеста је извршен увиђај са којим су потврђени наводи из пријаве. Са резултатима увиђаја упознато је Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је догађај квалификовало као кривично дјело „Оштећење или уништавање јавних уређаја“.

Полицијски службеници су прикупљајући оперативне информације стекли основ сумње да је лице иницијала С.Г. из Гацка извршилац наведеног кривичног дјела. 16. фебруара лице иницијала С.Г. је лишено слободе због постојања основа сумње да је починило наведено кривично дјело, након чега је криминалистички обрађено и извршен је претрес куће, помоћних објеката и возила које лице користи.

Полицијски службеници настављају даљи рад на документовању кривичног дјела „Оштећење или уништавање јавних уређаја“, након чега ће у редовној процедури поднјети извјештај о почињеном кривичном дјелу против лица иницијала С.Г. Окружном јавном тужилаштву у Требињу.