„Selo na čelo“- poručuju iz TO Gacko

Možda zvuči kao politički slogan, ali kada je u pitanju gatački kraj, mnogi smatraju da će u budućnosti biti lajt-motiv – „selo na čelo“.  Mještani koji žive u 70-ak sela opštine Gacko moći će da iskoriste u narednom periodu potencijale koje nam je priroda izdašno dala.

Seoski turizam doživio je veliku ekspanziju u Srbiji, dok je kod nas, naročito u Hercegovini tek u povoju. Iz Turističke organizacije Gacko poručuju da je lako izvodljiv i da definitivno ne treba da bude bauk za naše mudre stočare i poljoprivrednike.

Osim prebogate prirode koja nas okružuje, ogroman resurs koji imamo jeste i hrana, a gatački brend svakako su kajmak i sir iz mijeha, kaže stručni saradnik za marketing TO Gacko Sanja Rudović.

Ona tvrdi da postoji veliko interesovanje za seoski turizam u našoj opštini, a obzirom na odlične uslove i zanemarljive troškove prilikom registracije domaćinstva, ne vidi nikakvu prepreku razvoju ove zanimljive oblasti turizma.

Za Gacko je zanimljiva iz više razloga, zbog ogromnih resursa, ali i iz razloga sve većeg interesovanja stranaca za prirodu i zdrav način življenja.

U TO Gacko kažu i da Opština Gacko ima plan razvoja u ovom smislu i da se tek očekuju projekti. Više u razgovoru koji slijedi…

Turistička organizacija opštine Gacko