Situacija se stabilizuje. U prekidu saobraćaj na putu Gacko-Nevesinje

Svi putni pravci na području opštine Gacko su prohodni, a saobraćaj se odvija bez problema, saznali smo u Putnoj službi Gacko.

Zbog izlivanja reke Zalomke na magistralnom putu Gacko- Nevesinje u mestu Rilja saobraćaj je trenutno obustavljen za sva vozila,a verovatno će tako biti tokom celog dana, rekli su nam u preduzeću Nevesinje putevi.

Problema je bilo i sinoć između 19 i 20 časova između dva tunela na Čemernu, na putu Gacko- Foča.  Obilne padavine su stvorile nanos zemlje i drveća na kolovozu, ali je put brzo očišćen, a saobraćaj normalizovan. Dežurne ekipe su na terenu i spremne da reaguju u slučaju potrebe.

Tokom noći je došlo do izlivanja reke Đerope u Fojnici koja je ugrozila tri kuće. Dve porodice su evakuisane na sprat uz pomoć pripadnika Vatrogasno- spasilačke jedinice Gacko. Kako nam je rekao starešina ove jedinice Aleksa Vučković voda je jutros počela da se povlači.

Snabdevanje električnom energijom je uredno. Mali kvar je detektovan na liniji Stepen- Kula- Zagradci, ali iz Elektro- Gacka očekuju da će brzo biti otklonjen.

Iz Vodovoda Gacko su prethodnih dana preporučili stanovništvu da vodu za piće preventivno prokuvava jer zbog obilnih padavina može doći do zamućenja.

Inače, u Gacku je za protekla 24 časa palo 128 litara, a na Čemernu 116 litara kiše.