СКИ „Гацко“-треће мјесто на Видовданском турниру

На 3. колу Лиге инвалида Р. Српске које је одржано у Бијељини у недељу, 01. јула  је наступила екипа сениора СКИ „Гацко“ у саставу:

  • Момир Вуковић 310 кр,
  • Момо Пљеваљчић 299 кр,
  • Жељко Марковић 263 кр.

Екипно су на традиционалном Видовданском турниру стигли до пехара и медаља за треће мјесто а то је и најбољи наступ наших инвалида у овогодишњем такмичењу лиге инвалида Р. Српске које се ради у 5 кола а завршава се финалним такмичењем у Гацку традиционалним Митровданским турниром. У појединачном пласману Момир Вуковић је био међу пет првопласираних такмичара.

Екипни поредак у Бијељини је изгледао овако:

  1. Мј: „Орао РВИ“ из Бијељине
  2. Мј: СКИ „Бања Лука“ из Бања Луке
  3. Мј: СКИ „Гацко“ из Гацка
  4. МЈ: СКИ „Св. Димитрије“ из Невесиња
  5. Мј: РВИ „Леотар“ из Требиња
  6. Мј: СКИ „Борац“ из Бања Луке

 

СТРЕЉАЧКИ  КЛУБ   „МЛАДОСТ“  ГАЦКО

У недељу, 01.07.2018. у Зеници је одржан Меморијални стрељачки турнир по Међународном програму стрељаштва у дисциплинама ваздушно оружје пушка и пиштољ а гађано је и пиштољем великог калибра гдје су наступили први пут на великом калибру наши такмичари: Стефан Ашкрабић и Иван Слијепчевић.

Најбољи резултат на ваздушном пиштољу је постигао Иван Слијепчевић 533 кр. док је Стефан Ашкрабић био успјешнији у дисциплини пиштољ великог калибра, а у овој дисциплини се у наредном мјесецу у  Високом очекује масовније учешће такмичара нашега клуба јер је у Високом и најзначајније такмичење у БиХ које се ради пиштољем великог калибра.

Наредног викенда у недељу, 08. јула, по Календару такмичења СС Р. Српске за јуниорску и сениорску категорију у обје конкуренције у Гацку ће се одржати званично Првенство Р. Српске, у дисциплини ваздушна пушка по националном програму стрељаштва. Очекује се велики број такмичара и учешће свих клубова из цијеле РС.