„Спартакуси“ у акцији на трим стази

Најављују обиљежавање Свјетског дана спорта и учешће на Малој спортској олимпијади у Стоцу

Универзална школа спорта и корективне гимнастике „Спартакус“ која је почела са радом 1. октобра прошле године окупља дјецу од 3 до 12 година.

Како истиче један од организатора и тренера професор физичке културе Милан Гутовић да су по мултидисциплинарном приступу у раду јединствени у регији јер у свом тиму имају и педагога, психолога, физијатра и социолога.

У свом раду базирају се на атлетским и гимнастичким дисциплинама како би дјецу припремили за друге спортове којима ће се бавити у вишем узрасту.

Раде и на емоционалном развоју дјеце, социјализацији, а све уз помоћ природе. Како је дошло љепше вријеме тако су почели са тренинзима у боровини , на трим стази што су дјеца са задовољством прихватила.

Током школске године имали су бројне активности, а издвајамо неке: журка за Нову годину уз додјелу пакетића, санкање на Чемерну када је одзив био фантастичан, скијање на Равној планини гдје су научили основе скијања, а посјетили су и Авантура парк „Убла“ у Требињу.

Са тренинзима завршавају крајем маја, након чега ће услиједити љетња пауза, а од дешавања најављују и обиљежавање Свјетског дана спорта сутра, у сриједу 25.маја, и учешће на Малој спортској олимпијади која ће се одржати 5. јуна у Стоцу.

Олимпијада је међународног карактера, учествоваће земље Балкана, а једини представници Републике Српске биће управо дјеца из „Спартакуса“ Гацко. Детаљније у разговору…