Srebro u KUP-u BiH za ŽOK „Gacko“

Odbojkašice „Gacka“ su vicešampionke KUP-a BiH. Uspjele su ostvariti cilj, osvojiti medalju i to srebrnu. Nakon što su u polu-finalu u subotu veče napravile preokret i savladale „Kulu Gradačac“ sa 3:2, to nisu uspjele sinoć u finalu protiv i dalje jakog „Bimal Jedinstva“. Izgubile su sa 3:0, ali su pokazale igru dostojnu finala. Po setovima je bilo 25:19, 25:20 i 25:27. Finalni turnir je odigran u Brčkom.

Okosnicu protivničkog tima činile su upravo djevojke koje su nekada igrale za Gacko Nataša Slijepčević i Ana Gajić. Slijepčević je proglašena za najbolju igračicu turnira, dok je Gajić odigrala odličnu partiju u finalu.

Podsjećamo da su naše djevojke često igrale u finalu KUP-a BiH, ali do sada su samo u sezoni 2013/14 uspjele pobijediti Jedinstvo i osvojiti titulu, dok je brčanski klub osvojio KUP BiH deseti put.

Prvu utakmicu 1/4 finala pley off-a ŽOK „Gacko“ odigraće sledećeg vikenda u gostima protiv Modriče. U pley-off naše djevojke ulaze sa treće pozicije na tabeli. Znači, naše odbojkašice su i dalje u vrhu bosanskohercegovačke odbojke.