Сребро за Момира Вуковића на „Шестоаприлском турниру“ у Сарајеву

Стрељачки турнир инвалида се одржава традиционално поводом ослобођења града Сарајева у другом свјетском рату. Турнир је  одржан протеклог викенда у суботу, 06.4.2024. године, у дисциплини ваздушна пушка. Учествовали су клубови инвалида

из цијеле БиХ.

У све три класификационе категорије су додијељена признања за појединачне пласмане, док је за екипни пласман свака екипа морала имати по једног члана из сваке групе.

На турниру су учествовали такмичари СКИ “Гацко” са једном екипом и за појединачне пласмане, али су имали само два члана за екипни пласман. Тако да је екипни пласман био на 10. мјесту. Било је још доста екипа које нису биле комплетне и које су тако бодоване.

  1. Момир Вуковић  са погођених 175 кругова
  2. Алекса Слијепчевић   – / / –         132  -//-
  3. Милован Шумић          – / / –       118  -//-

Екипно су погодили 307 кругова.

У појединачном пласману Момир Вуковић је освојио сребрену медаљу. Први је био Шабан Фатић 177 кр. из Новог Сарајева, а треће мјесто је припало Ервину Бејдићу 171 кр. из Новог Сарајева.

Како су објавили на званичном проглашењу, Ервин Бејдић има већ испуњене три олимпијске норме за предстојеће пара олимпијске игре.

Стријелци и клубови Федералног савеза учествују на свим свјетским куповима и сличним такмичењима гдје се могу остварити олимпијске норме, док ми из РС немамо ни савеза, а поготово средстава да би клубови финансирали своје такмичаре…

Гађало се на Грбавици у електронској стрељани од 20 мјеста (4 партије), на папирне мете. Такмичење је протекло у најбољем реду без икаквих проблема, истичу у СКИ „Гацко“.