Srednjoškolci ostvarili dobar uspjeh

Prošle sedmice završena je nastava za 276 učenika SŠC „Pero Slijepčević“ u Gacku. Njih 235 ostvarilo je određeni uspjeh dok 41-og  srednjoškolca čeka popravni ispit u avgustu. Loše zaključne ocjene, po nekom nepisanom pravilu, dobijali su  iz srpskog jezika, matematike i fizike.

Prosječna ocjena uspjeha gatačkih srednjoškolaca je 3,47 a ono što karakteriše ovu školsku godinu, kao i brojne prethodne, je veliki broj izostanaka, čak 102 po učeniku.

Direktor ove ustanove Saša Purović kaže da je u toku upisni rok za svršene osnovce koji mogu konkurisati za četiri odjeljenja i to jedan razred mašinskih tehničara, dva gimnazije i po pola odjeljenja za zanimanja bravar zavarivač i električar-elektroinstalater.

Predstojeći raspust biće iskorišten i za završetak radova na termoizolacionoj fasadi kroz Projekat adaptacije srednjih škola u RS koji finansira Evropska investiciona banka. U okviru ovoga projekta već je zamijenjena stolarija na sjevernoj strani škole i nabavljeno 50 računara za naše đake.

Više pojedinosti u tonskom zapisu: