Stav zaposlenih radnika na Odluku UO Radio Gacka

Juče je na sjednici UO Radio Gacka usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji i Pravilnika o radu kojim  se sistematizuje  radno mjesto web administratora i istom omogućava rad na daljinu . Radnicima su direktor i predsjednik Upravnog odbora saopštili da je to mjesto predviđeno za koleginicu koja je do sada bila zaposlena kao tehnički realizator programa a već sedam godina živi u Beogradu i „čuva“ radno mjesto povremenim dolascima i doznakama za bolovanje.

Ovim odlukama će joj biti legalizovan nedolazak na posao i obavljanje pripravničkog staža u odsustvu što je kod ostalih zaposlenih izazvalo revolt i nezadovoljstvo.

Imajući u vidu da je pomenuta radnica zaposlena kao dijete poginulog borca, svih proteklih godina smo se solidarisali, tolerisali njen odnos prema poslu i izlazili u susret u svakoj prilici, te smo neprijatno iznenađeni načinom na koji se sve ovo realizuje.

Istovremeno napominjemo da je u našem kolektivu zaposlena još jedna radnica iz kategorije djece poginulih boraca koja redovno dolazi na posao i izvršava svoje radne obaveze za istu platu kao i gorepomenuta koja je na bolovanju.

Ne možemo da se ne zapitamo kakva se poruka šalje građanima naše opštine i svima koji žele da žive u normalnom i uređenom društvu. Da li je ovo put koji sutra treba da slijede svi koji hoće da napreduju na svom radnom mjestu?

Akteri ovog događaja su upozoreni od strane radnika Radio Gacka da će biti iskorištene  sve zakonom predviđene mogućnosti i upoznate nadležne institucije o neregularnostima kojih u ovom slučaju ima napretek!