Стрељачки клуб „Младост“ на првенству БиХ у кадетској конкуренцији

Првенство БиХ 2021 у категорији кадети и кадеткиње је одржано је по Међународном програму стрељаштва, у недељу, у Зетри у Сарајеву, 05.12.2021. у дисциплинама, ваздушна пушка и пиштољ за екипне и појединачне пласмане. Наступило је 68 такмичара из 12 стрељачких клубова БиХ.

СК Младост је учествовао са 2 екипе док трећа мушка екипа, на ваздушном пиштољу, због техничких проблема са оружјем , овај пут није учествовала.

Наступили смо са екипом, женске у дисциплини ваздушна пушка у саставу: Наташа Копривица 377,3 кр. Наталија Гојковић 371,9 кр. и Тијана Црногорац 364,3 кр. Без неког значајнијег екипног пласмана су заузеле 6 мјесто са погођених 1113,5 кругова.

Наташа Копривица је погодила властити рекорд постигнут на једном мечу као и рекорд једне погођене серије од 102,5 кр. То је доказ да радимо озбиљно, да имамо одличне и перспективне младе такмичарке.

У дисциплини ваздушна пушка за мушкарце гађали су: Иван Појужина, Гојко Манојловић и Иван Пушара, који је у овој дисциплини стандардним оружјем наступио први  пут на једном такмичењу ван Гацка. Најбоље пласирани наш такмичар је био 16 у појединачном пласману Иван Појужина са скромних 360,5 кр. 

Спонзор Стрељачког клуба је био Р и ТЕ Гацко, за превоз такмичара комбијем.