Sutra otvaranje zelene i stočne pijace

Na današnjem sastanku lokalnog kriznog štaba odlučeno je da sutra, u petak 8.maja sa radom počnu zelena i stočna pijaca uz posebne mjere koje propisuje Institut za javno zdravstvo RS i Štab za vanredne situacije opštine Gacko.

Prodaja će se vršiti isključivo u prodajnom prostoru pijace, ne i na ulici, uz potrebnu distancu i zaštitnu opremu, kaže zamjenik načelnika Radoica Antunović.

Komus, preduzeće koje gazduje pijacom, dezinfekciju će izvršiti danas a sutra će biti zaduženi za uspostavljanje pijačnog reda.

U petak  sa radom počinje i stočna pijaca, trgovci moraju imati potvrdu o izvršenoj dezinfekciji prevoznih sredstava, a sva vozila koja ulaze biće dezinfekovana. Za provođenje ovih mjera nadležni su Zemljoradnička zadruga i Veterinarska stanica Gacko.

Od ponedjeljka počinju sa radom frizerski saloni i ugostiteljski objekti. Sutra će biti poznati detalji, a biće održan i sastanak sa vlasnicima rekao je Antunović.

Dječiji vrtić neće biti otvoren zbog specifičnih uslova koje treba ispoštovati. Odluka o početku rada ove ustanove biće na dnevnom redu sledeće sedmice.

Prema podacima iz Doma zdravlja danas nema novozaraženih u našoj opštini, dok se čekaju rezultati testiranih lica u proteklih nekoliko dana. Trenutno se pod ljekarskim nadzorom nalaze 33 osobe.