„Тачка на љубичасту“ Драгице Ивановић – награда и промоција збирке у Србији

Након промоције збирке поезије „Тачка на љубичасту“ наше пјесникиње Драгице Ивановић iз Гацка која је била 15ог јула у оквиру „Културно спортског љета Гацко“ промоција истоимене књиге уприличена је и у Србији. Овом приликом у организацији Издавачке радионице Кордун и Књижевног Еснафа Београд. Промоција је због постојећих мјера узрокованих специфичном епидемиолошком ситуацијом одржана на „Секином Салашу“ покрај Панчева што је само допринијело да утисак буде потпун.
Вече под називом Мидарово вече-Илија и пријатељи је започело промоцијом књиге пјесама о којој је као и о њеном аутору говорио је господин Илија Шаула, који је истакао да осим поетског Драгица има изузетну способности да и у прозном писању донесе, приближи, предјеле, људе, обичаје, а надасве своју Херцеговину. Јако су запажене њене приче, „Цицвара са Клиња“ „Гацко постојбина вила колијевка змаја“, „Катуни испод Волујака“ и друге које су имале у дигиталној форми и по неколико хиљада прегледа у оквиру 24х. Драгица се представила са неколико својих пјесама и цртица из свог живота. После промоције уследила је додела признања и награда појединцима који су се највише истакли и својим радом допринели развоју Књижевне радионице Кордун.
Тако је збирки „Тачка на љубичасту“ наше пјесникиње између осталих додијељена награда за најбоље збирку поезије у издаваштву Кордуна и књижевног Еснафа Београд.
У пријатној атмосфери салашког амбијента уз со, хљеб и ракијицу добродошлице, салашку вечеру уз тамбураше, све у славу поезије и писане ријечи може се с’ правом рећи да је то било јако успјешно вече.
Осим овог признања пјесма „Она је ноћ“ из истоимене збирке је награђена признањем Балканске пјесничке уније из Сарајева за квалитет пјесничке креације.
Успјешан низ промоција се наставља, у октобру су планиране у Невесињу и у Никшићу.