Testiranje za devete razrede, bez nastave ostali osnovci

Danas će časovi u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ biti skraćeni na 30 minuta zbog najavljenog isklučenja struje od 10 do 12 časova, jer od toga zavisi grijanje, rekao je za naš radio direktor ove obrazovne ustanove Radan Popović.

Osnovci sutra i prekosutra 25. i 26. aprila neće ići na nastavu, radi testiranja devetih razreda. Testiranje se organizuje iz predmeta srpski jezik i matematika, u svrhu priprema za malu maturu, koja bi prema Zakonu o obrazovanju trebala da se uvede iduće godine. Ova dva dana nadoknadiće se na kraju školske godine, potvrdili su nam u školi.

Iz Osnovne škole imamo odlične rezultate iz regionalnih takmičenja: iz ruskog je održano u subotu u Berkovićima, naša škola je imala četiri predstavnika, a najbolja je bila učenica 8. razreda Nataša Marković, koja je zauzela drugo mjesto i plasirala se na republičko takmičenje.U Gacku je u subotu održano takmičenje iz saobraćajne sekcije koja se odvija u okviru tehničkog obrazovanja. Učenici šestih razreda gatačke Osnovne škole osvojili su prvo mjesto, dok su predstavnici Berkovića bili drugi, a Nevesinjci su zauzeli treću poziciju. Svoje znanje naši šestaci će pokazati i za mjesec dana u Tesliću, na republičkom takmičenju.

Naučno nastavna ekskurzija za učenike osmih razreda planirana je za 5. jun, kaže direktor Popović. Plan ekskurzije je isti kao predhodnih godina: Zlatibor, Kragujevac, Beograd, Novi Sad i povratak preko Tršića. Izbor agencije će tek uslijediti tako da cijena putovanja još nije poznata.

Ove godine izostaće škole u prirodi, kao što je npr. odlazak na Jahorinu, koji je organizovan predhodnih godina, zbog nedovoljne zainteresovanosti učenika.