У ЦДПП одржана радионица-представљен пројекат Европске уније „Мјесто за мене“

Данас је у Центру за дјецу са посебним потребама у организацији Удружења „Растимо заједно“ Гацко одржана радионица на тему „Мапирање паркинг мјеста“, у оквору Пројекта ЕУ „Мјесто за мене“.

Модератори радионице педагог Нада Мастиловић и социолог Анђелка Бољановић истакле су важност учешћа цијеле заједнице како би коначно дошло до рушења архитектонских баријера које су вишегодишњи проблем у Гацку.

Иако су и прије постојале иницијативе и нека индивидуална рјешења за одређене институције, да би се дошло до потпуних и конкретних рјешења у мапирању паркинг мјеста, потребне су адекватне скупштинске одлуке, поручено је на данашњем састанку.

Присуствовали су представници Центра за социјални рад, ОШ „Свети Сава“ Гацко, Општине Гацко, Полицијске станице Гацко,Туристичке организације, Радио Гацка, Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“, Црвеног крста, Културно спортског центра, Дома здравља „др Саво Бумбић“, Центра за дјецу са посебним потребама и Удружења „Растимо заједно“ који су били и домаћини радионице.

Донатор је Европска унија, а за реализацију Пројекта у БиХ задужени су ЛИР цивилно друштво Бања Лука и АСБ Сарајево, каже координатор пројекта социолог Јелена Јововић и додаје да је пројекат на снази од јуна 2022. године.

Крајњи циљ је -„Боља социјална укљученост кроз оснажену ИРИС мрежу организација цивилног друштва“, а циљ Пројекта „Мјесто за мене“- Удружења „Растимо заједно“ Гацко јесте „мапирање паркинг мјеста“ у Гацку.

У Центру најављују следећу радионицу 1. децембра, када ће бити позвани одборници СО Гацко и представници локалне власти.

Прилог слушате сутра у јутарњем програму Радио Гацка од 9 часова.