U Dobrom Polju služen parastos gatačkim borcima

Parastosom i polaganjem vijenaca na spomen obilježje   poginulim  borcima Gatačke brigde  na kalinovačko trnovskom ratištu  juče je obilježena 26. godišnjica stradanja sedam  gatačkih boraca koji su mučki ubijeni u zoru devetog juna 1993 godine.

Pomen su služili sveštenici sarajevske i gatačke parohije a cvijeće i vijence su položili predstvnici opština i boračkih organizacija Gacka, Kalinovika, Trnova i Foče, Rudnika i Termolektrane Gacko te rodbina  porodica poginulih i ranjenih boraca Vojske Republike Srpske.         

Prisutnima su se obratili predsjednik Skupštine opštinske boračke organizacije Milisav Koprivica, predsjednik Skupštine opštine Gacko Jovan Kovačević i načelnik  opštine Kalinovik Mileva Komlenović.Spomenik je sagrađen 2015 godine i na njemu su ispisana  imena 17 gatačkih boraca koji su dali živote  u proteklom otadžbinskom ratu u rejonu Trnova I  Kalinovika.

Deveti jun ostao je kolektivnom pamćenju Gačana kao najtužniji  dan  a  na  ratnom putu brigade  dan kada je stradalo  najviše boraca u jednom neprijateljskom pohodu.Osim sedmorice poginulih  Gatačka  brigade je imala i na desetine ranjenih boraca.  

Slijedi tonski prilog: