U finalu MOI još odbojkašice, fudbalerke i atletičarke SŠC

U završnicu ulaze i Male olimpijske igre, a naši prvi predstavnici na finalnom turniru, košarkašice SŠC „Pero Slijepčević“ nisu imale sreće i iako su sa pobjedama krenule, ostale su bez medalje.

Finalni turnir održan je u četvrtak i petak u Prijedoru, snage su odmjerile ekipe iz 6 regija, a hercegovačku su predstavljale naše srednjoškolke. Prvog dana tim našeg SŠC ostvario je dvije pobjede, protiv SŠC iz Ilidze i bijeljinske Gimnazije.

Plasirale su se u polu-finale u kojem su izgubile od Banjalučanki, a u borbi za treće mjesto nedostajalo im je snage da opet poraze ekipu iz Bijeljine, tako da im je pripala četvrta pozicija.

Moramo reći da su ih tokom puta pratili manji pehovi, problemi sa prevozom, pa i sa povredama. I pored toga mlade košarkašice su na dostojanstven način predstavljale svoju školu, opštinu i regiju.

A mi imamo još  predstavnika na finalnim takmičenjima u MOI. Boje naše regije  braniće i odbojkašice SŠC  „Pero Slijepčević“ i to u Bijeljini 22.aprila. Istog dana imaćemo predstavnice na republičkom takmičenju u Banja Luci u atletici, u trčanju na 800 metara Kristinu Šupić, a na 100 Bojanu Dostinić.

Finalni turnir u malom fudbalu za djevojke zakazan je za 30.april u Doboju. Očigledno je da su ove godine djevojke bile mnogo vrednije i uspješnije u sportu, od svojih vršnjaka.