У Гацку одржана сједница Предсједништва БОРС-а

Јуче је у Гацку одржана сједница Предсједништва Борачке организације Републике Српске.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Александар Савић истакао је  да су заједно са представницима власти направљени помаци када је ријеч о положају борачких категорија у Српској, а да ће неке дилеме између БОРС-а и Владе Српске бити ријешене у наредном периоду. Постоји добра воља да се актуелна питања ставе на дневни ред како би БОРС дјелимично био задовољан рјешењима – истакао је Савић.

Он је казао и да је тренутно  неопходно око 37 милиона КМ за стамбено збрињавање породица погинулих бораца, будући да има око 4.000 нових захтјева.

Предсједник Координационог одбора борачких организација Источне Херцеговине Слободан Илић, навео је да је јединство унутар борачких организација важан предуслов за остваривање  позиције приликом реализације свих захтјева према Влади.

Прије сједнице Предсједништва, представници БОРС-а састали су се са начелником општине Гацко Огњеном Милинковићем. На састанку је истакнута добра сарадња Борачке организације и Општине Гацко.

Милинковић је изразио увјерење  да ће се такав ниво сарадње наставити и у наредном периоду, те да је у припреми Правилник који ће дефинисати допунска права борачке популације у нашој општини.

Слиједи тонски запис: