U Gacku održano Prvenstvo RS u džudo-u

„Velika je čast, zadovoljstvo ali i odgovornost prvi put biti organizator ovako velikog takmičenja“, istakli su organizatori  na otvaranju Prvenstva  RS u dzudo-u za mlađe seniore koje je u subotu održano u sportskoj dvorani u Gacku.

Zahvaljujući dobrom radu Džudo kluba „Gacko“, Džudo savez i Ministarstvo porodice, omladine i sporta povjerili su ovom mladom klubu organizaciju takmičenja. Odziv nije bio na zadovoljavajućem nivou, od očekivanih 150 džudista, učestvovalo je oko 70 boraca, uglavnom iz sarajevske regije.

Džudo klub „Gacko“ je osnovan 2014. godine, a do danas su osvojili 115 medalja. Nisu uzeli učešće na održanom Prvenstvu jer nemaju kategoriju mlađih seniora, pa je i jasna slaba zainteresovanost naših sugrađana za ovo takmičenje.

Posebnu zahvalnost za stvaranje kluba kažu da duguju „Termograding“-u Gacko. Pokrovitelj Prvenstva bila je Opština Gacko, a sponzori su: „KSC“Gacko, Sindikat RiTE, RiTE, Unifleks doo Ugljevik, Elektro- remont Istočno Sarajevo, TEICO Sarajevo i Auto centar „Vili“ Gacko.

Na početku takmičenja su dodijeljene zahvalnice predstavnicima, Opštine Gacko, KSC-a, Termograding-a, Sindikata RiTE, RiTE i Auto centra „Vili“, koji su pomogli dosadašnji razvoj kluba i održano Prvenstvo RS.

Takmičenje je svečano otvorio zamjenik načelnika opštine Gacko Radoica Antunović, a prisutnima se obratio i zahvalio čovjek koji je od prvog dana u ovom klubu, predsjednik Džudo saveza RS i trener gatačkog kluba Jovo Samardžić.

U ukupnom plasmanu najuspješnija ekipa bila je „Famos“ iz Istočnog Sarajeva, a najuspješnija ženska ekipa „Mladost“ Kotor Varoš. Više u izvještaju ispod teksta i slika…