U Gacku održano Prvenstvo RS u džudou

U subotu  је u Sportskoj dvorani u Gacku оdržano Prvenstvo RS u džudou u organizaciji kluba domaćina i Džudo saveza RS. Na ukupno četiri borilišta snage je odmjerilo oko 300 takmičara u 35 težinskih kategorija, koji su stigli iz brojnih klubova u RS i to u dvije uzrasne kategorije – stariji pioniri i pionirke i juniori i juniorke.

Inače ovaj prestižni sportski događaj otvorio je načelnik opštine Ognjen Milinković izrazivši zadovoljstvo što je baš Gacko domaćin ovakvog takmičenja i uputio riječi dobrodošlice svim gostima i takmičarima.

U revijalnom dijelu programa, na samom početku, goste su zanimljivom koreografijom pozdravili i članovi KUD- a „Sava Vladislavić“.

Sportistima i publici obratio se potpredsjednik Džudo saveza  RS Zoran Dragojević, te predsjednik džudo  kluba iz Gacka Radomir Supić koji je zahvalio  kolektivima i pojedincima koji su svojim angažmanom doprinijeli organizaciji ovoga sportskog događaja i tim povodom  uručio im plakete i zahvalnice.

Nakon postrojavanja ekipa uslijedile su i višesatne borbe da bi u konačnici jedna zlatna medalja ostala u Gacku a izborila ju je Jelena Bjelica koja je, po ko zna koji put, dokazala da je najbolja juniorka u svojoj kategoriji.

U sveukupnom plasmanu džudisti Leotara iz Trebinja zauzeli su prvo mjesto za uzrast starijih pionira, a oni koji su osvojili medalje u Gacku direktno su plasirani na Prvenstvo BiH koje će se održati u Zvorniku.

Jovo Samardžić trener naših džudista rekao je da klub postoji već deset godina i da je u konstantnom napretku te da popularnost ovoga sporta raste.

Siniša Đukić, generalni sekretar Džudo saveza RS istakao je da su prepoznali rad džudo kluba iz našeg grada i njihovog trenera pa je sasvim opravdana odluka da se ovaj sportski događaj održi baš ovdje.

Radio Gacko još jednom čestita pobjednicima !

Opširniju reportažu poslušajte u tonskom zapisu ispod: