U Gacku održano regionalno takmičenje iz fizike za srednjoškolce

U subotu 18.marta SŠC „Pero Slijepčević“iz Gacka bio je uspješan domaćin regionalnog takmičenja iz fizike za učenike srednjih škola.Takmičilo se 26 učenika iz Trebinja,Bileće, Nevesinja, Ljubinja i grada domaćina, a učenici su pokazali zavidno znanje.

Kada je u pitanju prvi razred najbolji je bio Ljuban Čičković iz Gimnazije „Jovan Dučić“iz Trebinja.Iz iste škole su  i drugoplasirana Nikolina Škiljević, te trećeplasirana Lara Ivković.

Marko Zubac iz SŠC“Aleksa Šantić“Iz Nevesinja bio je  najbolji u kategoriji drugih razreda, dok su drugo i treće mjesto osvojili učenici trebinjske Gimnazije Momčilo Bratić i Ivana Kašiković.

Ivana Samardžić iz SŠC“Golub Kureš“iz Bileće  pobjedila je kada je u pitanju treći razred. Drugo mjesto dijele Tamara Novokmet iz SŠC“Svetozar Ćorović“Ljubinje i Anđela Đurica iz trebinjske Gimnazije.

Na trećem mjestu imamo takođe dva učenika Dajanu Aleksić iz Bileće i  Danijelu Vukosav iz Nevesinja.

Kada  je u pitanju završni razred prvo mjesto podjelili su Vladan Grgur iz SŠC“Pero Slijepčević“iz Gacka i Katarina Zec iz Gimnazje „Jovan Dučić“Trebinje. Drugi je bio Mirko Beštić iz Nevesinja, a treće mjesto je zauzeo Aleksandar Škripina iz Bileće.

Republičko takmičenje održaće se 1.aprila.