У сриједу у Дому кутуре двије биоскопске пројекције

25. 10., сриједа, у Дому културе у Гацку ће бити одржане двије биоскопске пројекције: Од 18.00 часова  Дјечији  анимирани филм Ричард Рода 2 .Ричард, неустрашиви врабац ког је усвојила породица рода, зиму проводи уживајући на Великом језеру на сјеверу Африке. Када схвати да он неће бити тај који ће предводити своје јато назад на сјевер, одлучује да побјегне и да лети сам. На свом путу, упознаће Самију и њено јато врабаца, које у заточеништву држе зли марабуи, којима управља похлепни паун Замано. Једина шанса да се врапци ослободе јесте да реше загонетку и пронађу Велики драгуљ, а то захтијева тимски рад, повјерење и прије свега спретност.

Други филм на програму од 19.30 часова је  Ратна драма  Хероји Халијарда, у режији Радоша Бајића. УЛОГЕ: Жарко Лаушевић, Петар Божовић, Нела Михаиловић, Никола Ракочевић,Радован Вујовић, Стивен Вилијам Мур, Чубрило Чупић и Нина Нешковић.

 У прољеће 1944, у тренутку завршнице Другог свјетског рата, у једном српском селу у току је највећа појединачна акција спасавања америчких и савезничких пилота у историји свјетског ваздухопловства, позната као „Операција Халијард”.

 У позадини овог историјског догађаја одвија се прича о три брата Јовића и њиховој породици, разапетој између супротстављених идеологија. Док се Мирко бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен се придружио партизанима. Илија, најмлађи мушки насљедник, растрзан је између двије стране. Сага о њима и њихове индивидуалне трагичне судбине представљају  парадигму српске националне трагедије, братоубилаштва и идеолошких раскола,који цијели један народ одводе у суноврат.

ЦИЈЕНА УЛАЗНИЦА   5 КМ