U SŠC „Pero Slijepčević“ sve spremno za početak školske godine

Prvog septembra školsko zvono oglasiće se za 281 učenika SŠC „Pero Slijepčević“ u Gacku. Direktor ove obrazovne ustanove Saša Purović kaže da je sve spremno za školsku 2023/“24. godinu. Prema njegovim riječima u prve razrede upisano je desetak učenika manje nego prošle godine te se konstantan pad broja novoupisanih nastavlja.

Uz saglasnost resornog ministarstva upisana su četiri odjeljenja prvih razreda sa manjim brojem đaka nego do sada. Dva razreda gimnazije pohađaće po 15 učenika , jedan razred mašinskih tehničara za kompjutersko konstruisanje 24 učenika a od ove godine srednja škola u Gacku obrazovaće i jedno odjeljenje od 15 đaka električara elektroinstalatera.

Inače, ovo odjeljenje oformljeno je zbog potreba Termoelektrane „Gacko“ za ovim zanimanjem gdje će srednjoškolci i obavljati praktičnu nastavu.

Direktor Purović za septembar najavljuje i konkurs za obrazovanje, odnosno prekvalifikaciju odraslih za zanimanje mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje a ukoliko se prijavi minimalno 15 kandidata nastava će se realizovati od oktobra.

Više u tonskom zapisu: