Jуниори Младости најбољи у БиХ на пиштољу

Јуниори Младости су званични прваци Босне и Херцеговине за сезону 2018. године, у дисциплини ваздушни пиштољ по Међународном програму стрељаштва.        

Првенство Босне и Херцеговине, ваздушним оружјем пушка и пиштољ, по Међународном програму стрељаштва у категоријама јуниора и кадета у обје конкуренције, одржано је у Високом у недељу, 17.06.2018. уз учешће стрељачких клубова из цијеле БиХ. Наступили су: СК „Младост“ из Гацка, СК „Сарајево“ из Сарајева, СК „Геофон“ из Теслића, СК „Гласинац“ из Сокоца, СК „Зеница“ из Зенице, СК „Тешањ“ из Тешња, ОСК „Леотар“ из Требиња, СК „Рудар -С“ из Угљевика и домаћин такмичења СК „Високо“ из Високог.

У дисциплини ваздушна пушка нису имали женску екипу, јер се наше такмичарке нису одазвале позиву управе и тренера клуба да наступе на првенству БиХ.

У дисциплини ваздушна пушка, јуниори; гађали су стријелци који гађају у дисциплини ваздушни пиштољ, а са мањим измјенама у екипи су гађали и кадети у дисциплини ваздушна пушка и заузели најмање популарно али ипак добро, у овако јакој конкуренцији, 4 мјесто екипно.

Кадети у дисциплини ваздушни пиштољ су стигли међу три прве екипе и освојили пехар и медаље за треће мјесто. Гађали су у саставу: Стефан Ашкрабић, Иван Слијепчевић, и Милан Паповић, а двојица наших такмичара су стигли међу троицу најбољих појединачно у БиХ: Ранг три првопласиране екипе изгледа овако:

  1. Мј. ОСК „Леотар“ из Требиња 1020 кр.
  2. Мј. СК „Сарајево“ из Сарајева 1001 кр.
  3. Мј. СК „Младост“ из Гацка 940 кр.

Појединачно вице шампион кадета БиХ је Стефан Ашкрабић са 355 кр. а Иван Слијепчевић са 349 кр. је освојио бронзу и треће мјесто појединачно.

 Јуниори у дисциплини ваздушни пиштољ су екипни прваци БиХ те су освојили  пехар и златне медаље за прво мјесто. Гађали су у саставу: Иван Слијепчевић, Стефан Ашкрабић и Милован Вуковић, а  двојица наших јуниора су стигла међу троицу најбољих појединачно у БиХ. Ранг три првопласиране екипе изгледа овако:

  1. Мј. СК „Младост“ из Гацка 1552 кр.
  2. Мј. ОСК „Леотар“ из Требиња 1539 кр.
  3. Мј. СК „Сарајево“ из Сарајева  1510 кр.

Појединачно вице шампион БиХ у јуниорској категорији је Иван Слијепчевић 529 кр. а Стефан Ашкрабић 527 кр. је освојио бронзу и треће мјесто појединачно.

Наредни викенд  по Календару такмичења СС РС је планирано  Финално коло лиге пионира РС у Бијељини.