Ученици СШЦ „Перо Слијепчевић“ и ове године запажени на републичким такмичењима

Ученици СШЦ  „Перо Слијепчевић“ и ове године постизали су одличне резултате на регионалним и републичким такмичењима.

Владан Тепавчевић, ученик другог разреда гимназије, освојио је протеклог викенда треће мјесто на републичком такмичењу из српског језика . Владанов ментор била је професорица Даринка Иванишевић а такмичење је одржано у Источној Илиџи. Владан је био први на регионалном такмичењу, док је Јелена Тепавчевић, ученица другог разреда гимназије, на регионалном такмичењу била трећа, а на републичком се  пласирала на десето мјесто.

Ово није једини успјех нашег гимназијалца. Под менторством професора Бранка Чабрила  на регионалном такмичењу из математике Владан Тепавчевић је  заузео прво мјесто, а добре резултате постигао је и на вишем нивоу такмичења.

На конкурсу за литерарни рад у организацији Министарства просвјете, науке и технолошког развоја Републике Србије наш гимназијалац Огњен Бошковић  пласирао се веома високо и заузео је друго мјесто. Огњен је писао на тему „Светосавље у наше доба“.

Ученици четврог разреда гимназије под менторством професорице Јоване Петковић Аћимовић и ове године су били први на регионалном такмичењу из демократије а крајем седмице очекује их смотра знања у Сарајеву.

Ми смо посјетили Средњошколски центар, разговарали са овим успјешним младим људима и њиховим менторима: