Učešće Crvenog krsta Gacko u Ljetnom kampu

Ovogodišnji Ljetni kamp podmlatka Crvenog krsta koji je trajao od 3. do 9. jula u Trebinju, okupio je više od 70 mladih iz svih dijelova Republike Srpske. Oni su tokom sedmodnevnog boravka učestvovali u različitim radionionicama o Crvenom  krstu, njegovom značaju i istorijatu, o zdravstvenom prosvjećivanju, o prvoj pomoći, humanosti i o ulozi Crvenog krsta u školama.

Opštinsku organizaciju Crvenog krsta Gacko predstavljale su članice podmlatka Kristina Milović i Una Vuković, a kao instruktorka u kampu je učestvovala Danijela Sušić.

Iz šestogodišnjeg iskustva u Crvenom krstu Danijela ističe da su sada organizacije ovakvih kampova na mnogo višem nivou. Organizator je Crveni krst Republike Srpske.

Ljetni kamp obuhvatio je učenike starijih razreda osnovne škole, a kako ističu u Crvenom krstu Gacko, za mlade ovaj događaj ima višestruk značaj. Na ovaj način djeca prave prve korake ulaska u ovu humanitarnu akciju kaže sekretar Opštinskog CK Branislav Arnautović, a sve uz druženje i dosta slobodnih aktivnosti.

Posljenjeg dana kampa održane su pokazne vježbe a Una i Kristina kažu da su se dobro snašle. Šta su za Radio Gacko još rekle ove mlade djevojke saznaćete u razgovoru koji možete poslušati i na našem sajtu….