Удружење „Растимо заједно“ организовало округли сто на тему „Мапирање паркинг мјеста“

„Мапирање паркинг мјеста“, назив је округлог стола коме су данас у Центру са посебним потребама а у организацији Удружења „Растимо заједно“, присуствовали начелник Општине Гацко Огњен Милинковић, начелници надлежних општинских одјељења, одборници локалне скупштине, Полицијске станице Гацко, представници поменуте популације и сами носиоци пројекта.

„Мој долазак на састанак је и морална обавеза и тек кад радите са тим људима онда знате колики је њихов проблем. Општина ће бити пуним срцем уз вас и настојаћемо да што прије донесемо такву одлуку и санкционишемо све који је не буду поштовали“, истакао је начелник Општине Огњен Милинковић.

Предсједница Управног одбора Удружења „Растимо заједно“ Гордана Кекић истакла је да је ова установа од самог оснивања имала подршку локалних власти.

„Ми тражимо нешто што је законом прописано. Сви учесници данашње дискусије изразили су добру вољу и надамо се да ће у децембру бити донесена одлука и дате смјернице како бисмо у јануару одржали завршну конференцију са свим донаторима и учесницима пројекта“, истакла је Кекићева.

Дарко Николић, који и сам припада популацији инвалида, каже да се дуго чекало да се коначно нешто уради по овом питању.

„Ово није ствар политике, већ чисто људски однос и наша свакодневна борба“, истакао је Николић.

Сви учесници данашњег округлог стола апеловали су на грађане да строго поштују мјеста за паркинг која су обиљежена, јер то је најмање што можемо да урадимо за ту популацију.

Донатор пројекта је Европска унија, а за реализацију у БиХ задужени су ЛИР цивилно друштво Бања Лука и АСБ Сарајево, а пројекат је на снази од јуна 2022. године.

Крајњи циљ је „Боља социјална укљученост кроз оснажену ИРИС мрежу организација цивилног друштва“, а циљ Пројекта „Мјесто за мене“ је мапирање паркинг мјеста у Гацку.

Слиједи тонски запис: