Udruženje „Sava Vladislavić“- nastup u Užicu i nagrada u Trebinju

KUD „Sava Vladislavić“ je proteklog vikenda učestvovalo na 12. Saboru izvornog stvaralaštva „Zlakusa u pesmi i igri 2017“ koji organizuje Etno udruženje „Zavičaj“ iz Užica. Na ovom saboru, koji je trajao tri dana, naše društvo je predstavljao najstariji ansambl a izveli su igre iz Šumadije. Prvi nastup je bio u Sevojnu, a drugi u Etno selu „Zlakusa“.

Bila je to prelijepa prilika za druženje sa članovima iz tridesetak društava iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kaže koreograf Aleksandar Lečić. Ovo putavanje su iskoristili i za obilazak uvijek atraktivnog Zlatibora.

U proteklih desetak dana ovo društvo može se pohvaliti brojnim i uspješnim nastupima. Nakon ljetnjeg koncerta koji su uz saradnju sa Društvom „Despot Đurađ“ iz Ralje kod Smedereva održali u svom gradu, Muška pjevačka grupa je pobijedila na 4. Međunarodnoj smotri folklora i izvornog pjevanja“ Dani pored Trebišnjice“.

Ova smotra je održana 24. juna u Trebinju, a predsjednik Udruženja „Sava Vladislavić“ Lazar Okiljević ističe da je veoma ponosan na svoju grupu koja je dobila nagradu „Zlatni Dučić“ i pritom doživjela najveću podršku publike do sada. Pjevačka gupa je zlato osvojila u konkurenciji od 8 izvornih grupa.

Osim Društva iz Smedereva krajem juna članovi KUD-a „Sava Vladislavić“ ugostili su i KUD „Lapovo-Markovac“ iz Lapova kod Kragujevca. Godinama unazad sa ovim društvima imaju odličnu saradnju, zajedno obilaze i upoznaju mnoge krajeve, a ovaj put domaćin je organizovao druženje u Gacku i na Tjentištu.

Ljetos će biti još aktivnosti za KUD „Sava Vladislavić“, planirano je da 21. jula i folklorna i pjevačka grupa nastupe na manifestaciji „Dani Šipova“ u Šipovu, a u prvoj polovini avgusta putuju u Smederevo na „Raljsko prelo“.

20170703_140358 Pjevacka grupa Udruzenja Sava VladislavicKUD Sava Vladislavic- najstarija grupa