Uručene Svetosavske nagrade najboljim učenicima i profesorima

Tradicionalna Svetosavska akademija je zbog epidemiološke situacije izostala ove godine. Umesto nje, sinoć je u čitaonici Narodne biblioteke upriličeno uručivanje nagrada i zahvalnica učenicima i profesorima koji su u prošloj školskoj godini postigli najbolje rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima

Nagrađeni su i učenici koji su poslali najbolje litetarne radove na dva konkursa koja je raspisala Prosvjeta. Slučaj je hteo da ove godine na oba konkursa pobede isti učenici, rekao je Radomir Vučković, direktor Narodne biblioteke i predsjednik OO SPKD Prosvjeta.

Iako su, zbog korone, takmičenja bila redukovana, ove godine je nagrađeno 9 učenika, jedno odeljenje i 9 profesora opštinskim nagradama povodom Školske slave- Svetog Save.

Nagrađeni su:

Gojko Dulać, učenik osnovne škole Sv. Sava i njegova nastavnica Zagorka Radmilović za osvojeno 1. mesto na regionalnom takmičenju iz informatike.

Đorđe Jegdić, učenik SŠC „Pero Slijepčević“ i njegova profesorica Milanka Okiljević za osvojeno 1. mesto na regionalnom takmičenju iz mehanike.

Nagrada je uručena srednjoškolcima- Bojani Radmilović za 1. mesto na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika i Iliji Ćoroviću za 3. mesto na republičkom takmičenju iz recitovanja. Nagrađena je i njihova profesorica Anđelina Nikčević.

Za osvojeno 1. mesto na regionalnom takmičenju iz demokratije i ljudskih prava nagrađeni su učenici IVg1 razreda i njihova mentorka Jovana Petković Aćimović.

Učenik SŠC „Pero Slijepčević“ Jovan Beatović i profesorice Veronika Milović i Rada Mastilović su ove godine dobili opštinsku nagradu za 1. mesto na regionalnom takmičenju u kompjuterskom konstruisanju.

Olja Ilić i Milica Dostinić, učenice SŠC „Pero Slijepčević“ i njihova mentorka Mirjana Slijepčević su nagrađene za učešće u finalu NIS Olimpijade u znanju ruskog jezika koje je održano u Novom Sadu.

Ana Nenadić, učenica muzičke škole „Sv. Roman Melod“ i profesorica Sonja Marković su nagrađene zbog učešća na umetničkom festivalu u Kijevu u Ukrajini.

Učenica muzičke škole „Sv. Roman Melod“ Jovana Radmilović i profesorica Jelena Aničić su nagrađene zbog učešća na umetničkom festivalu u u Makedoniji, osvojene treće nagrade na republičkom takmičenju muzičkih škola RS u Banjaluci i prve nagrade na međunarodnom festivalu muzike u Bijeljini.

Nagrade su uručene i pobednicima literatnih konkursa „Moja Republika Srpska“ i „Sveti Sava Srbe voli i za njih se Bogu moli“.

Najbolje radove su napisali učenici SŠC „Pero Slijepčević“. Prvu nagradu dobio je Ognjen Bošković, drugu Maja Matković i treću Jana Antelj.

Više u tonskom prilogu: