Вече виолине и клавира у петак у Гацку

У програму „Културно спортског љета Гацко 2023“, у петак 14. јула у 20.00 часова на платоу храма Св. Тојице у Гацку, биће уприличен Концерт виолине и клавира „ВИОЛИНСКА ПРОМЕНАДА“. Наталија Тодоровић виолинисткиња из Бањалуке, у сарадњи са колегом Владом Данићем на клавиру, одржаће концерт под ведрим небом.

Концерт је осмишљен као једно музичко путовање, са различитим стиловима и жанровима. Недавно је изашао Наталијин  ЦД за Музичку продукцију РТРС у циљу промоције класичне музике код нас.

На програму  су дјела: В. А. Моцарта, П. де Сарасате, М. де Фаље и Н. Паганинија.

Наталија Тодоровић, рођена је у Бањалуци 1985. године, гдје је завршила Основу и Средњу Музичку школу „Владо Милошевић“ у класи проф. Душана Шестића и Светлане Шершукове (Москва). Дипломирала је 2007. године са највишом оцјеном, у класи проф. Уроша Пешића (Србија), а магистрирала 2011.године у класи проф. Маје Јокановић (Србија) на Академији умјетности у Бањалуци, такође са највишом оцјеном.

Као студент, била је стипендиста фондације „Петар Кочић“, стипендиста фондације за најбоље студенте  „Милан Јелић“, као и Аустријске Барокне Академије у Гмундену. Током свог школовања учествовала је на многобројним такмичењима, фестивалима и освојила велики број награда ,признања и повеља.

Наталија већ 14 година ради као професор виолине у Музичкој школи „ВладоМилошевић“ у Бања Луци и има веома запажене педагошке резултате , те велики број награда са ученицима како на Републичким тако и Међународним фестивалима и такмичењима.