Велики успјех стријелаца из Гацка на „Невесињској олимпијади“

У сриједу, 10.08.2022. године, одржано је отворено првенство Невесиња у стрељаштву које се ради у оквиру спортских активности за традиционалну „Невесињску олимпијаду“.

Учествовали су као и претходних година, такмичари СК „Младост“ из Гацка и освтварили добре резултате:

У женској конкуренцији је гађала наша такмичарка Наталија Гојковић и заузела  треће мјесто, освојила бронзану медаљу и новчану награду за свој пласман.

У сениорској категорији у мушкој конкуренцијије прво мјесто, златну медаљу и новчану награду освојио наш такмичар, Милован Вуковић.

У јуниорској категорији  прво мјесто, златна медаља и новчана награду је освојио наш такмичар, Иван Слијепчевић. Иван је у Невесињу гађао и најбољи резултат турнира.

Стријелци СК „Младости“ наредне седмице према календару СС РС учествују на спортском стрељачком кампу у Требињу, који се организује под покровитељством Министарства за породицу, омладину и спорт РС.

СТРЕЉАЧКИ  КЛУБ  ИНВАЛИДА  „ГАЦКО“ ИЗ  ГАЦКА

НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА -2022 (ЗА ИНВАЛИДЕ)

У суботу, 13.08.2022. године, одржан је традиционални стрељачки турнир инвалида у Невесињу „Невесињска олимпијада“, на којем су учествовали стријелци СКИ „Гацко“, за екипне и појединачне пласмане. Гађало се према пропозицијама за такмичења лиге ССИ Републике Српске (лига се не ради ове сезоне, због проблема у ССИ РС).

Гађало се серијском ваздушном пушком, на 40 нумерисаних мета, по један метак за меч.

За СКИ „Гацко“ су гађали:

1. Момир Вуковић са погођених 336 кругова

2. Момо Пљеваљчић са     -//-    333  кр.

3. Жељко Марковић  са     -//-     305  кр.

Екипно су погодили 974 круга и заузели друго мјесто у екипном пласману, те освојили пехар, сребрене медаље и новчану награду која је додјељивана за три првопласиране екипе.

Прво мјесто је освојила екипа СКИ „Орао“ из Бијељине, а трећи је био клуб домаћин СКИ „Св. Димитрије“ из Невесиња. Четврто мјесто је припало екипи РВИ „Леотар“ из Требиња. Најбољи у појединачном пласману је био Велезар Шурбат из Бијељине.

Спортски поздрав!