Завршен хуманитарни турнир „Фуца из блока“

Синоћ је у Спортској дворани у Гацку завршен први  хуманитарни Васкршњи турнир „Фуца из блока“ чији су организатори хуманитарна организација „Срби за Србе“ и Културно-спортски центар Гацко.

У протекла два дана надметало се 8 екипа малих фудбалера и 16 сениорских екипа.

Прво мјесто када су питању млађи фудбалери освојила је екипа „Делије Гацко“, док су друго мјесто заузеле „Делије“.

У сениорској конкуренцији побједничка екипа је „WWin“, другопласирани је тим „Гачанке“, а треће мјесто заузела је екипа „Ројал“.

На турниру“Фуца из блока“ до сада је прикупљено око 2 хиљаде марака, али то није коначна сума јер акција још траје. Укључили су се и спонзори: синдикат РиТЕ Гацко, пекара „Маша“, те предузеће „Липник“.

„Хуманитарна организација „Срби за Србе“ са својим волонтерима организовала је три догађаја у протеклом периоду у Гацку“, каже Милош Аџић, волонтер из Требиња.

Аџић истиче да је у протеклој години остварен рекорд што се тиче донација у источној Херцеговини. Сакупљено је преко 450 хиљада марака, а људи су препознали да организацију „Срби за Србе“  карактерише хуманост и транспарентност.

Владимир Вуловић испред Културно спортског центра наглашава да је право задовољство организовати хуманитарне турнире, а посебно га радује чињеница да су трибине током оба дана биле пуне.

Ђорђе Пушара и Иван Слијепчевић из побједничких екипа кажу да је посебан мотив играти хуманитарни турнир пред својом публиком.

Забавни дио програма обињежио је наступ Културно умјетничких друштава „Зеленгора“ и „Сава Владиславић“, а запјевале су и сестре Бојана и Јована Радмиловић.

Слиједи тонски прилог.