Završen turnir u malom fudbalu „Gacko 2019“

Finalnim utakmicama sinoć je na sportskim terenima završen turnir u malom fudbalu za dečake od 9 do 16 godina „Gacko 2019“.

Turnir je i ove godine okupio veliki broj malih fudbalera, a prema rečima Vladimira Vulovića krasila ga je sportska atmosfera i fer plej.

„Treću godinu zaredom organizujemo turnir za koji verujemo da će postati tradicija. Jer je broj ekipa i zainteresovanih mališana iz godine u godinu sve veći. Ove godine je bilo 18 ekipa, a u svim kategorijama je učestvovalo preko 150 dečaka“, rekao je on.

Organizatori, KSC Gacko i FK „Mladost“, su istakli da im je cilj da se deca animiraju da što više vremena provode napolju, da se bave sportom i druže. Turnir je pokazao da interesovanja među dečacima ima što garantuje da će da traje, podvukli su oni.

Najbolje tri ekipe iz svake kategorije su dobile medalje, a pobedničkim timovima su uručeni i pehari.

  • U kategoriji 2003-2004, najbolja je bila ekipa „Gazde grada“. Druga je bila ekipa „Priglavak“, a treća „Prevara“. U ovoj kategoriji za najboljeg strelca je proglašen Velibor Elek, najbolji igrač je Mihajlo Bjelogrlić, a najbolji golman Slađan Mandić.
  • U kategoriji 2005-2006, prvo mesto je osvojila ekipa „Slučajni prolaznici“. Druga je bila ekipa „Niđe veze“, a treća „Avtovac“. Za najboljeg strelca proglašen je Jovan Žarković, najbolji igrač je Filip Slijepčević, dok je najbolji golman Veselin Sudžum.
  • U kategoriji 2007-2008, na prvo mesto plasirala se ekipa „Bakini unuci“, druga je bila ekipa „Legende“, dok je treće mesto zauzeo tim „Gazde grada“. Najbolji strelac je Milan Vuković, najbolji igrač Pavle Zurovac, a najbolji golman Miloš Grčić.
  • U kategoriji 2009-2010, ekipa „Gazde“ je osvojila prvo mesto. Druga je bila ekipa „Majstori“, a treća „Slavljan“. U ovoj kategoriji za najboljeg strelca proglašen je Lazar Ivković. Najbolji igrač bio je Andrija Tepavčević a najbolji golman Jovan Zelenović.