Знање из српског језика-основа свих наука

Школску годину приводимо у сумирању резултата, прије свега бројних такмичења на којима су наши средњошколци били успјешни. Данас издвајамо и одличан резултат гимназијалке, ученице IIг2, Јелене Тепавчевић, која је на такмичењу из српског језика и језичке културе заузела 2. мјесто у регији и пласирала се на републичко гдје је била осма.

Професорица, која јој је била подршка у свему, Даринка Иванишевић истиче да јој је драго што су дјеца схватила прије свега да се такмиче са самим собом, како би унаприједила своје знање, а онда и са дјецом која су била њихова конкуренција.

Задовољна је показаним знањем ученика које је припремала, а Јелена је и на републичком показала завидно знање, јер је од 50 могућих бодова имала 41, што значи да су нијансе одлучивале сам пласман ученика.

Јелена каже да се уз рад, вољу и добру организацију може доста постићи. Воли језике, а за српски каже да је само на први поглед лак, али је пун, како то она истиче, зачкољица и изузетака од правила.

Пред њом је и такмичење из руског језика на НИС олимпијади у Новом Саду. Како каже Јелена први круг такмичења обављају он-лајн, а најбоље пласирани ученик СШЦ-а путоваће у „српску Атину“.

Више у разговору који слиједи…