ŽOK „Gacko“ izgubio od „Bimal Jedinstva“

U subotu veče na domaćem terenu odbojkašice „Gacka“ su izgubile od „Bimal Jedinstva“ iz Brčkog rezultatom 1:3 u prvoj finalnoj utakmici plej-ofa za šampiona BiH.

Prvi set koji je bio i najuzbudljiviji dobile su naše djevojke preokretom u neizvjesnoj završnici sa 25:23, što je bilo ispraćeno burnim navijanjem u punoj sportskoj dvorani. Iako su dobro počele drugi i povele on je rezultatom 15:25 pripao „Jedinstvu“, dok je u poslednja dva našim djevojkama nedostajalo snage za otpor i završena su sa 12:25 i 9:25 za goste. Dakle, nakon dvije sjajne pobjede u polufinalu protiv  „BL Voleja“ u prvoj finalnoj utakmici nisu uspjele ponoviti dobru igru.

Ekipa Gacka je odigrala fantastično prvi set, ali se pokazalo da nisu imali snage za nastavak rekao je trener najtrofejnijeg  ženskog odbojkaškog kluba u BiH  „Bimal Jedinstva“ Smail Pezerović.

Nismo dovoljno vjerovali u sebe i to nas je koštalo pobjede u ovom susretu riječi su trenera Saše Slijepčevića koji je čestitao protivniku na pobjedi. „Početak drugog seta bio je na našoj strani, blok je funkcionisao, zatvorili smo neke njihove glavne napadače, ali nismo izdržali.“

U prvom setu su odbojkašice Gacka dokazale da nisu slučajno došle do finala i zato se nećemo opuštati u Brčkom naglasila je kapiten Jedinstva Žana Dragutinović.

Kapiten ŽOK Gacko Helena Popović je istakla da je njihov cilj bio ulazak u finale i da su tako ispunile svoja očekivanja.

Pred početak plej-ofa naša ekipa je ostala bez dugogodišnje igračice Tijane Salatić, a treba reći da u prvoj postavi Jedinstva igraju Gačanke Ana Gajić, Milica Krstojević i Katarina Popović.

Najvažnije je da su naše djevojke obezbijedile medalju, a drugi finalni susret igra se u petak 26. aprila u Brčkom.