Akcija DDDK “Sveti Simeon Mirotočivi”-prikupljeno 78 doza krvi

I treća akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji DDDK „Sveti Simeon Mirotočivi“ koja je održana juče  bila je uspješna,sa velikim odzivom građana Gacka koji su nesebično željeli darivati kapi života. Ukupno se u ambulantu RiTE Gacko prijavilo njih 95, a prikupljeno je 78 doza.

Petorica Gačana su na “Osmim susretima dobrovoljnih davalaca krvi” Republike Srpske, koji su održani prije tačno mjesec dana u Bijeljini, nagrađeni kao davaoci koji su ovaj humani gest učinili više od 50 puta. Jedan od njih Radenko Mavrak kaže da mu znači nagrada u vidu plakete i značke koje im je dodijelio Crveni krst, jer im se tako odaje priznanje za djelo koje za mnoge znači život.

Predsjednik DDDK “Sveti Simeon Mirotočivi” Boško Bjelogrlić prije svega ističe mlade ljude koji pristupaju društvu, a četvorica davalaca su se prvi put danas upisali na spisak dobrovoljnih davalaca krvi. ”Ti mladi ljudi pričinjavaju mnogo veće zadovoljstvo od standardnih davalaca jer oni daju smisao onome što mi već godinama radimo”-kaže Bjelogrlić.

Doktor Rade Komnenović iz bolnice u Trebinju, zahvalio se organizatorima i davaocima. On je istakao da je ovo 43 akcija u ovoj godini, i sa njom će biti prikupljeno više od 2000 jedinica krvi ,što znači već 150 doza više u odnosu na isto vrijeme prošle godine.Time se potvrđuje činjenica, koju svi akteri ističu,da je dobrovoljno davalaštvo krvi u istočnoj Hercegovini u porastu.