Radovi na grejnim sistemima u Osnovnoj školi i Srednjoškolskom centru

Grijanje u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ se polako stabilizuje, saznajemo od odgovornih u ovoj obrazovnoj ustanovi. Novi kotao je postavljen, kaže direktor Radan Popović, ali za dio radova kojima bi se povezao cio grejni sistem, moraju se čekati povoljne vremenske prilike.

Radijatori danas već bolje rade, ističe Popović, ali će se vršiti i dodatna zamjena dijelova, pumpe i ventila, za šta je potrebno ispustiti vodu iz sistema, a samim tim temperature ne smiju biti niske. Ovi radovi će biti obavljeni ili vikendom ili tokom raspusta.

Najveći problem predstavlja grijanje sportske dvorane gdje je potrebno zamijeniti i kalorifere, što je ušlo u projekat, potvrdili su nam u Osnovoj školi.
Izvođač radova je preduzeće „Grijanje invest“ Istočno Sarajevo, investitor je Opština Gacko, a vrijednost radova iznosi oko 50 000KM.

Radovi na sistemu grijanja u toku su i u SŠC „Pero Slijepčević“, potvrdio nam je direktor Aleksandar Purović. On kaže da su građevinski radovi završeni, kotao je postavljen ali nije povezan u sistem.
Iz budžeta Opštine Gacko za kotao u Srednjoškolskom centru izdvojeno je 30 000 maraka. Građevinske radove finansirali su i izveli preduzeća RiTE, Termograding, Safir i Gradnja.

Purović kaže da stari sistem grijanja, koji je sada u funkciji, može da zagrije prostorije na 18 stepeni. Radovi se nastavljaju i trebali bi biti završeni do kraja nedjelje. Izvođač je isti kao u Osnovnoj školi,„Grijanje Invest“ iz Istočnog Sarajeva.