Ambasador OSCE-a u BIH Džonatan Mur u poseti Gacku

Politička situacija, ekonomsko stanje, povratnička populcija i mogućnosti ulaganja u opštinu Gacko su neke od tema o kojima je bilo reči prilikom današnje posete šefa misije OSCE-a u BiH Džonatana Mura. Njega je ugostio načelnik Milan Radmilović sa najbližim saradnicima.

„Govorili smo o stvarima koje su u nadležnosti misije i lokalne zajednice. Gospodina Mura sam upoznao sa Gackom, njegovim kapacitetima i svim onim što radimo ovde iz godine u godinu. Razgovarali smo o povratnicima, njihovom standardu i budućnosti ovde, ali i o mogućnostima ukupnog napretka. U svojim kontaktima očekujemo da će gospodin Mur protežirati našu opštinu“ rekao je Radmilović.

Džonatan Mur je istakao da je dosadašnja saradnja sa opštinom bila uspešna:

„Imali smo opšti razgovor o raznim temama. Nama je veoma važno da iz direktnog kontakta saznamo kakva je situacija na terenu. Pomenuli smo i obrazovanje, pa bih mogao da kažem da postoji mogućnost da organizujemo zajednički koncert sa učenicima muzičke škole iz vašeg grada. Nama je veoma važno da ohrabrimo ljude i uputimo im poruku da nisu zaboravljeni i da svaki građanin ima svoju ulogu i svoja prava i u tom smislu i podršku i pažnju naše misije.“

Džonatan Mur je potom obišao i „Radio Gacko“ gde je razgovarao sa direktoricom ove javne ustanove i zaposlenima. Bila je to prilika da se razmene mišljenja i dogovori nastavak saradnje koja je, kako su ocenili, i do sada bila na zadovoljavajućem nivou.

Boravak u opštini Gacko ambasador OSCE-a u BiH je završio posetom selu Kula gde se upoznao sa problemima povratničke populacije.