Održana godišnja skupština Udruženja penzionera

Na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja penzionera ,održanoj u utorak 28.juna u Gacku usvojen je Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2015 godinu,kao i plan rada za naredni period.

Prema riječima Mladena Filipovića ,predsjednika Udruženja,prema poslednjim podacima Penzijsko invalidskog osiguranja RS u našem gradu egzistira 1560 penzionera.Od ovog broja njih 197 ima penziju nizu od 200 KM,a čak 508 penzionera prima mjesečnu nadoknadu manju od 300 maraka.

Udruženje se isključivo finansira od članarine,kao i pomoći opštine,a paradoks je kaže Filipović,što oni koji imaju najviše penzije nisu članovi i ne izdvajaju sredstva za članarine.

Privredni subjekti i preduzeća nemaju mnogo sluha za probleme ove populacije,a izostatak solidarnosti pravdaju finansijskim poslovanjem.Jedino Opština Gacko izdavaja određenu sumu,a u prošloj godini ona je iznosila skromnih 5.000 maraka.

Iz Udruženju penzionera planiraju da upriliče sastanak sa Načelnikom opštine na kojem bi se najviše govorilo o iznalaženju   adekvatnih prostorija za boravak penzionera.