Bračni par Boljanović obilježio 70 godina braka

Supruznici  Zora  (90) i Blagoje (92)  Boljanović  iz Avtovca  ove godine obilježavaju 70 godina zajedničkog života. Sa nostalgijom se sjećaju dana kada su se upoznali  i zakleli na vječnu ljubav. Blagoje, tada mlad učitelj a Zora  naočita djevojka iz susjednog sela. Jedno u drugom su vidjeli ljubav svog života. Vjenčali su se u Gacku 1948. godine.

Kao i u svakom braku prolazili su kroz brojna iskušenja i izazove koje život neminovno nosi ali ni u jednom trenutku nisu ni pomislili da napuste jedno drugo. Kažu da je tajna dugovječnosti njihovog bračnog  života uzajamno poštovanje, razumijevanje,  podrška ali i ljubav. Kada bi život mogao ponovo krenuti ispočetka kažu da bi opet birali jedno drugo. Tokom 70 godina zajedničkog života Zora je bila stub porodice ali se Blagojeva riječ uvijek poštovala.

Najveću radost im danas predstavlja njihovo šestoro djece, dvanaestogo unučadi i dvanaestoro praunučadi. Narušenog zdravlja  ali vedrog duha,  danas žive od skromne učiteljske penzije i ni na šta se ne žale. Kažu da su privrženiji jedno drugom nego u mladosti jer su sada jedno drugom i potrebniji.