Црквени хор „Света Јелена Анжујска“-двадесет година појања, љубави и молитве

Црквени хор „Света Јелена Анжујска“ под овим називом и окриљем Храма Свете Тројице дјелује пуних двадесет година. Исти временски период хором руководи Милица Ковач. Црквени хор је двогласни и броји 45 чланова, а најбројнија је најмлађа група. Сваке године пристижу нова дјеца и тако се надомјести празнина која остаје када чланице хора одлазе на школовање.

Милица каже да се хор годинама усавршавао и свјесна је колико значи  за све вјернике који се недељом окупљају на литургији. Исто толико јој је драгоцјена породична атмосфера и топлина  која влада међу чланицама. Радуују се једни другима, дијеле свакодневне проблеме и по неком неписаном правилу свако ко је некада наступао у хору по повратку у Гацко за празнике обавезно се нађе за пјевницом.

Гостовања и путовања чланицама Црквеног хора „Света Јелена Анжујска“ много значе, а недавно су наступали на манифестацији „Дани Слоге“ у Сарајеву, те на цјеловечерњем концерту хора „Побратимство“ у Фочи.

Милица Црногорац је чланица хора већ пуних петнаест година. Дошла је као дјевојчица, а сада послије завршене Музичке академије, смјер црквено појање, својим савјетима и анђеоским гласом чини душу хора.

Јефимија Ковач и Милица Радмиловић годинама су већ за пјевницом Храма Свете Тројице, а за њих доласци на литургију нису обавеза већ задовољство и смирење.

Послушајте ову лијепу причу о појању, љубави, пријатењству и молитви: