DDDK „Gacko“ u akciji čišćenja grada

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“ pored toga što vrlo uspješno realizuje akcije darivanja ove dragocjene tečnosti danas je  organizovalo i akciju čišćenja grada.

„Iako nas se malo odazvalo,tek tridesetak ljudi, krenućemo sa čićenjem od Samačkog hotela prema Košuti .Mnogo je otpadaka i divljih deponija pa ćemo čistiti koliko stignemo danas.Nisam zadovoljan odzivom stanovništva,posebno što niko iz Turističke organizacije  nije sa nama jer je ovo za dobrobit svih nas.Ovo je naš grad i svi bi trebali da učestvujemo“-rekao je Miroslav Vuković Hrgo ,predsjednik ovoga društva i pokretač  akcije.

Vuković se zahvalio članovima Crvenog krsta iz Gacka koji su se jutros priključili ekipi raspoloženoj za čišćenje i ujedno Gačanima koji nisu bili u mogućnosti da dođu ,poručio da to mogu učiniti odmah nakon Vaskršnjih praznika, kada će članovi društva, na čijem je čelu,organizovati uklanjanje divljih deponija i smeća na području od Ponikava do Desivoja.

U vrijeme kada lični interesi prevazilaze sve opšte ovakav gest trebao bi svima nama biti primjer kako se sa samo malo volje može uraditi mnogo za grad i sredinu u kojoj živimo.

Sve pohvale DDDK „Gacko“!

 

20170408_09365820170408_09363820170408_093747