ДДДК „Свети Симеон Мироточиви“ прославило Крсну славу-у првој овогодишњој акцији сакупљене 64 дозе крви

Друштво добровољних давалаца крви „Свети Симеон Мироточиви“ обиљежило је своју Крсну славу првом акцијом даривања крви у овој години у амбуланти предузећа Р и ТЕ Гацко.

У данашњој акцији дарoване су 64 дозe крви.

Бошко Бјелогрлић, предсједник Друштва, истако је да је веома задовољан одзивом чланова у данашњој акцији. Бјелогрлић наглашава да су у протеклој години имали двије велике акције, а да је једна, која је била планирана у новембру мјесецу, одгођена због короне. И у овој години планиране су три акције уз неколико појединачних давања по потреби.

Др Драган Шаренац из Службе за трансфузију крви болнице у Требињу истакао  је да Гацко има одлично развијено добровољно давалаштво крви. На подручју које покрива ова Служба у прошлој години су организоване 64 акције и ниједан пацијент није био ускраћен за потребну јединицу крви. Данашња акција организована је са колегама из фочанске болнице.

Олег Шуковић, члан је Друштва од 2012 године а драгоцјену течност данас је даривао 28. пут. Истиче да се увијек радо одазове акцијама даривања. Шуковић је поносан на чињеницу   да је у протеклом периоду ДДДК „Свети Симеон Мироточиви“ почело сарадњу са Удружењем „Срби за Србе“, а спаја их хуманост и жеља за помоћи.

Он је позвао све младе људе да ако су у могућности дарују крв, а сличне поруке упутиле су Слађа Кекић, Слоба Милидраг и Гордана Слијепчевић.

Слиједи тонски прилог: