Djeca vrtića u posjeti Opštini Gacko povodom „Nedjelje djeteta“

Posjetom Opštini Gacko mališani iz „Dječijeg vrtića“ su nastavili obilježavanje „Nedjelje djeteta“ koja traje od 7. do 13.oktobra. Proslava ove za djecu veoma značajne nedjelje počela je juče održavanjem pozorišne predstave u vrtiću.

Danas su noseći parole, na kojima su bila napisana njihova prava ali i obaveze, prošetali gradom na radost i oduševljenje građana Gacka. Kao i svake godine posjetili su sa vaspitačima i direktoricom Opštinu Gacko gdje ih je ugostio zamjenik načelnika Radoica Antunović.

Na početku stidljivo, a ubrzo sasvim slobodno i jasno pričali su o svojim obavezama i tako dali do znanja i odraslima da osim prava postoje i obaveze.

Zamjenik načelnika Radoica Antunović je sa zadovoljstvom istakao da je ovo najbrojnija posjeta mališana, kojih je bilo oko 50. On je najavio nove projekte vezane za vrtić, proširenje samog objekta, ponovno uređenje dvorišta, a u najskorije vrijeme dobiće novu kotlovnicu.

Zahvalnost na gostoprimstvu izrazila je direktorica „Dječijeg vrtića“ Jelena Gutović, a djeca su otpjevala prigodne pjesme.

Ovo nije sve što su planirali povodom proslave specijalne dječije nedjelje, već sutra pred Centrom za djecu sa posebnim potrebama održaće se Igre bez granica, u četvrtak će ispred vrtića svoju maštu izraziti kroz crteže, a u petak krunu stavljaju održavanjem priredbe istakla je vaspitačica Nada Jovović.

Ovo lijepo dešavanje propraćeno je, kako to i dolikuje djeci, sa puno smijeha ali i zanimljivih pitanja postavljenih zamjeniku načelnika. Poslije posjete nastavili su šetnju kroz grad.