Sreća je kad smo zajedno

„Moja sedmica, moja godina“ je geslo pod kojim se obeležava nedelja deteta. Tim povodom su danas u Centru „Rastimo zajedno“ organizovane  „Igre bez granica“ u kojima su učestvovali polaznici centra, volonteri iz osnovne i srednje škole i Crvenog krsta, kao i mališani ia dečijeg vrtića. Goste je pozdravila predsednica udruženja roditelja i dece sa smetnjama u razvoju „Rastimo zajedno“ Gordana Kekić istakavši da dečija nedelja treba da traje cele godine.

A onda su mališani prešli na igru. Podeljeni u grupe, uz muziku, navijanje i dobru atmosferu takmičili su se u 6 disciplina.

Oni najbolji su dobili diplome, a svi slatke poklone.

Najveće priznanje za decu su bili druženje i igra. Sa nekim od učesnika smo pričali o tome šta im „Igre bez granica“ znače.

Polaznice Centra Jelena Matković i Mirjana Filipović se raduju svakom dolasku u Centar jer unosi boje u njihov život, dok su volonterke iz srednje škole Dijana Kovačević i Sofija Savić istakle da ih druženje sa polaznicima Centra usrećuje i čini boljim osobama…

Nikolija Nenadić pohađa vrtić, ali se raduje svakom druženju sa malom i velikom decom, a Dunja Popović iz osnovne škole je istakla da joj je baš fino i da se raduje svakom dolasku u Centar „Rastimo zajedno“.

Dečija nedelja je samo podsetnik da decu treba voleti, poštovati i podržati ih u njihovom razvoju, moglo se čuti na ovom događaju.

A  „Igre bez granica“ su bile pravi okvir u kome su se mala deca učila da budu veliki ljudi.

Više u tonskom prilogu: