Дјечија представа „Био једном један лав“у Гацку

У оквиру манифестације „Културно спортско љето“ Гацко 2023 биће одиграна дјечија представа „БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЛАВ“.Представу ће извести   Дјечије позориште Републике  Српске  у уторак 13.06. у 13.00 часова у Дому Културе у Гацку.Представа је рађена по текстовима и мотивима Душка Радовића у  режији Николе Бундала,  а улоге тумаче :

-Ђорђе Јанковић

– Зорана Шуман

– Свјетлана Андрић

Ријеч редитеља:…“ Сам Душко, као наш Страшни Лав, борио се да буде свој,аутентичан, посебан и да не припада никоме. Режао је као лав, бритко,чисто, искрено, и увијек са добром намјером. Својим хумором и духовитошћу се борио против суморног свијета. Као и наш Бранко Ћопић, дјечијом чистотом и радошћу, давао је отпор алама које су хтјеле да га цензуришу и угасе. На дуге стазе, његова дјела су побиједила. Давао је боју у сивилу, као Лав у нашој представи“.

 Представа „Био једном један лав“ је намјењена за најмлађе гледаоце, од предшколског узраста па до четвртог разреда основне школе. Високог је умјетничког досега  позивана је на неколико међународних фестивала.Игра се по пјесми Душка Радовића, без ријечи, уз  анимацију.Дјечије позориште РС посједује дугогодишње искуство у припреми и извођењу квалитетних представа за дјецу, као и у организацији гостовања широм региона и свијета.

 Цијена улазнице је 2 КМ.