Достојанствено обиљежена крсна слава Борачке организације РС у Гацку

Поводом Митровдана, крсне славе  Борачке организације Републике Српске јутрос је у Храму Свете Тројице  служена литургија и парастос за погинуле, нестале и умрле борце  Одбрамбено отаџбинског рата.

Након богослужења уприличена је посјета Спомен соби, а на споменик „Круна гатачким јунацима“ цвијеће су положили предствници Општинске борачке организације, општинске власти, Рудника и Термолектране Гацко и породице погинулих. Предсједник Предсједништва Општинске борачке организације Радош Вуковић у поздравном обраћању  је изразио наду да жртве које су пале за Републику Српску неће бити узалудне  и да ће Република Српска остати трајна творевина.

Обиљежавању Митровдана присуствовали су демобилисани борци, чланови породица погинулих, представници привредног и политичког живота општине и бројни грађани.

У име Скупштине општине Гацко и у своје име, Борачкој организацији Републике Српске, свим борцима Одбрамбено отаџбинског рата  крсну славу Митровдан, честитку је упутио предсједник Скупштине  општине  Гацко Рајко Паповић.

У честитци се даље наводи, са посебним пијететом и  са посебном захвалношћу сјећамо се свих погинулих  јунака који дадоше свој живот за слободу српског народа и Републику Српску.

Свима њима дугујемо вјечну захвалност и поштовање  каже се у честитци предсјеника Скупштине  општине Рајка Паповића.

Предсједник Борачке организације Радан Остојић упутио је честитку свим борцима и истакао да ће БОРС истрајати у борби за права борачких категорија, грађана и Републике Српске.

Остојић је рекао да је Митровдан прилика за присјећање на све погинуле сабораце који су, као и Свети Димитрије, дали највредније што су имали за часни крст и слободу златну.