Још један успјех гатачких џудиста

Да је у великом успону, џудо клуб „Гацко“, доказаo је то и овај пут. Послије низа успјешних турнира, протеклог викенда, џудисти из Гацка су доказали да рад и дисциплина под вођством тренера Јова Самарџића дају одличне резултате. Борса опен, велики међународни турнир се одржава дуги низ година, окупио је клубове са чак три континента.

На турниру је било преко 1100 учесника из 26 земаља свијета па су ту били најбољи џудисти Велике Британије, Канаде, Аустрије, Грчке, Азербејџана, Пољске итд. Ово је био изузетан турнир гдје су се могли срести сами шампиони од преко 120 клубова колико их је учествовало. У тако јакој конкуренцији није се било лако изборити за медаљу али то су успјели: Стефан Братић-злато, Милош Бабић-сребро и  Бранислав Давидовић бронза.

Удружени рад тренера, руководства клуба, родитеља и пријатеља клуба је показао да је то добра формула за успјех и поручују да су поносни на наше џудисте.

У овом клубу настављају  са интензивним тренинзима јер их очекује још пар значајних турнира. Сви ови турнири су припрема за званична такмичења, као што су првенство РС, БиХ и Балкана у разним узрасним категоријама.